Sosyal medyada paylaştığınız içeriklerde ve blog yazılarında görsel kullanmak, takipçilerinizle daha derin bir bağlantı kurmanızı sağlıyor. Görselle birlikte paylaşılan sosyal medya içerikleri, 650 kat daha fazla etkileşim getiriyor.
Günümüzde, yalnızca yazıyla tweet paylaşanların sayısı giderek azalırken; tweet’lerini renkli, göze hoş görünen ve dikkat çeken görsellerle, GIF’lerle veya videolarla süsleyenlerin sayısı giderek artıyor.
Ücretsiz bir fotoğraf düzenleme programı da kullanıyor olsanız, ücretli bir yazılım da, veri içeren infografikler ya da ilgi çekici espriler için görsel hazırlamak için tasarımcı olmanıza gerek yok.
Aşağıda yer alan siteler ve araçlar, fotoğraf düzenleme konusunda işinizi kolaylaştırabilir:
1. ezGIF.com
GIF’ler, geçmişte kötü bir üne sahipti. Ancak, insanlar onları nasıl daha yaratıcı şekilde kullanabileceklerini öğrendi ve can sıkıcı tekrarlar yaratmak yerine, akıllıca GIF’ler hazırlamaya başladı. ezGIF web sitesiyle fotoğrafları yeniden boyutlandırabilir, kesip kırpabilir, iyileştirebilir ve fotoğraflara çeşitli GIF efektleri kazandırabilirsiniz.
2. Pixlr
Pixlr, kullanıcılara; web sitesi, mobil, ve masaüstü gibi farklı platformlarda görsel düzenleme imkanı tanıyor. Pixlr Editor’da katmanlarla çalışacak, detaylı düzenlemeler yapacak vaktiniz yoksa, Pixlr Express’i kullanabilirsiniz. Basit renk iyileştirmelerini, kırpma ve diğer temel düzenlemeleri buradan yapabilirsiniz.
3. Canva
Canva, eklemeler yapmak istediğiniz fotoğrafı sürükleyip bırakarak düzenleyebilirsiniz. Düzenleme seçeneklerinin yanı sıra, programla istediğiniz boyutta basılı ve online görsel hazırlayabilirsiniz. Basılı görselinizin haklarını koruma altına almak ve kolayca kullanabileceğiniz bir tasarım programı istiyorsanız Canva’yı ziyaret edebilirsiniz.
4. PicMonkey
PicMonkey’le yüklediğiniz fotoğraflara farklı odaklar ve ışık efektleri ekleyebiliyorsunuz. Temel fotoğraf düzenleme seçenekleri de programda mevcut. Çizgileri azaltma, diş beyazlatma ya da Airbrush ve kolaj gibi özellikler, PicMonkey’yi online fotoğraf editleme konusunda iyi bir seçenek haline getiriyor.
5. DxO Photolab
DxO Photolab, dijital fotoğraflarda meydana gelen kusurları anında düzeltebiliyor ve renk parlaklığını artırıyor. Fotoğrafa metin eklemeden ya da başka bir araçla fotoğrafı düzenlemeden önce var olan hataları düzeltmek iyi bir seçenek.
6. Acorn
Mac’e özel ücretli fotoğraf düzenleme aracı Acorn, 2007’den beri varlığını sürdürüyor. Kullanıcı arayüzü güncellenen ve daha fazla özellikle geliştirilen Acorn 6, daha hızlı.
7. iPiccy
iPiccy, web tabanlı bir görsel düzenleme aracı. Bu yüzden, kullanabilmek için bilgisayarınıza yüklemenize gerek yok. Fotoğraf düzenleme ve metin ekleme özelliklerini kolaylaştırdığı için kullanışlı bir araç.
8. BeFunky
Görsellerinizi çılgın efektlerle birlikte sıradanlıktan kurtarmak isterseniz, BeFunky tam size göre bir online fotoğraf düzenleme sitesi. Fotoğraflara çizgi film ya da yağlı boya tablo efektleri ekleyip, görsellerinizi pop art çalışmalara dönüştürebiliyorsunuz.
9. FotoFlexer
FotoFlexer, bulabileceğiniz en güçlü ücretsiz fotoğraf düzenleme yazılımlarından biri. Rötuş, saç rengi değiştirme, fotoğrafların üstüne doodle yazılar yazma gibi pek çok özelliğe sahip. Farklı dil seçeneklerini desteklediği için uluslararası kullanıcılar için uygun bir tercih.
10. Lunapic
Yaratıcı imaj düzenlemeleri yapılabilen Lunapic’de Yapıştır ve Karıştır ya da Animasyonu Yansıt gibi 200 farklı efekt ekleyebiliyorsunuz.
11. Aviary (Android)
Google Play Store’da 1.4 milyon kez indirilen uygulama, sunduğu pek çok özellikle fotoğraf düzenlemeyi eğlenceli hale getiriyor.
acorn kullanıyorum çok guzel program tavsiye ederim
Özellikle mobil uygulamalar üzerinde gerçekten çok güzel fotoğraf düzenleyiciler var canvas uygulamasını ben kullanıyorum istediğim şekilde düzenleme yapabiliyorum neredeyse profesyoneller gibi iş çıkıyor.