Google’ın Bilinmeyen 8 Hizmeti

Yazar: Ömer LAYIK tarih: 29/02/2016
Dünya genelinde bir gün içerisinde en çok ziyaret edilen site olan Google’ın bildiğimiz kadar, bilmediğimiz birçok servisi bulunuyor. Google’ın bilinmeyenlerini derledik. Google, hayatımızda o kadar büyük bir yer edinmiştir ki, “Google it/Google Amcaya Sor” deyimlerini dahi meydana getirmiştir. 1998 yılında, Sergey M. Brin, Lawrence E. Page tarafından kurulduktan sonra, internet çağındaki hayatımızın en önemli faktörlerinden […]

Dünya genelinde bir gün içerisinde en çok ziyaret edilen site olan Google’ın bildiğimiz kadar, bilmediğimiz birçok servisi bulunuyor. Google’ın bilinmeyenlerini derledik.
image
Google, hayatımızda o kadar büyük bir yer edinmiştir ki, “Google it/Google Amcaya Sor” deyimlerini dahi meydana getirmiştir.
1998 yılında, Sergey M. Brin, Lawrence E. Page tarafından kurulduktan sonra, internet çağındaki hayatımızın en önemli faktörlerinden biri olan Google, bildiğimiz kadar, bilmediğimiz servisleri bünyesinde barındırıyor.
Her ne kadar, bilinen servisler kadar göz önünde olmasalar da, kullanıcıların bir fikir sahibi olmasında fayda var diye düşündük.
Google’ın bilinmeyen bir başka deyişle göz önünde bulunmayan servisleri;
1- Chrome Remote Desktop
“Chrome Uzaktan Masaüstü” adı altında kullanıcılara hizmet veren servis, en basit tanımıyla internet üzerinden güvenli bir şekilde diğer bilgisayarlara erişimi veya başka kullanıcıların sizin bilgisayardaki verileri erişebilmesini sağlıyor.
Chrome Web Mağazası tarafından Android işletim sistemi uyumlu cihazlarda kullanılabilen servis, aynı işlevi sunan uygulamaların aksine ücretsiz olarak kullanıcılara hizmet veriyor. Google güvencesi ile sağlanan işlevsel uygulamalardan biri olduğunu söyleyebiliriz.
image
2- Panoramio
Google’ın ilk Web 2.0 uygulamalarından biri olan Panoramio, bir fotoğraf paylaşım sitesi olarak hizmet veriyor. Sitede yer alan fotoğrafların, eş zamanlı olarak Google Earth’te yer alması nedeniyle kullanıcıların tercihi olabilecek nitelikte.
Çevrimiçi topluluk araçları ile, fotoğrafları etiketleme ve sınıflandırma çözümlerini de sunan uygulama, bünyesinde 2 milyardan fazla fotoğraf barındırıyor.
Siteye ücretsiz üye olan kullanıcılar, 2 GB’a kadar fotoğraflarını yükleyebiliyorlar.
Kullanıcı tarafından yüklenen fotoğrafın tüm hakları kullanıcıya ait oluyor. Telif sorununun yaşanmayacağını söyleyebiliriz.
image
3- Google Sky Map
Adından da anlaşılacağı üzere kullanıcıların; yıldızları, gezegenleri, güneş sistemini gözlemlemeleri amacıyla hizmet veren uygulama, Google Earth programı ile uyumlu olarak çalışıyor.
Deyimi yerindeyse, kullanıcıların uzayda gezinebilmesini sağlayan uygulama, Android cihazlarına uygun olarak hizmet veriyor.
Uzayda yolculuk yapmak isteyen kullanıcıların Googlesky adresini ziyaret etmelerini öneririz.
image
4- Who’s Down
Piyasada her firmanın arkadaşlık sitesi olur da, Google buna kayıtsız kalır mı? Google’ın çevrimiçi sohbet uygulaması olarak hizmet veren servisi “Who’s Down”, tipik konum açma çözümü ile yakınınızda bulunan kullanıcılarla iletişime geçebilmenizi sağlıyor.
Google Play Store’dan kullanıcıların ücretsiz olarak sahip olabildiği uygulama, yalnızca Android cihazlarına uyumlu olarak çalışabiliyor.
image
5- Project Sunroof
Google’ın mühendisi Carl Elkin tarafından meydana getirildiği güneş enerjisi girişimi uygulaması, tek seferde adeta gezegenin sahip olduğu güneş enerjisi potansiyelini kullanıcılarına sunuyor.
Bir çatı haritalaması sistemi ile kullanıcılar dünya genelinde güneş enerjisi kullanım alanlarını gözlemleyebiliyorlar. Uygulamayı deneyimlemek için GoogleProjectSunRoof adresini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.
image
6- One Today
Google’ın “sosyal sorumluluk” adı altında hizmet veren projesi “One Today”, son derece klasikleşen tabir ile, yardıma muhtaç durumdaki insanların ihtiyaçlarını karşılama amacı taşıyor.
Hiçbir kar amacı gütmeksizin, Google gönülleri tarafından gerçekleştirilen proje, Google Play Store tarafından Android cihazlarına yüklenerek kullanıcılara sunuluyor.
Uygulamayı yükleyen kullanıcılar, yapılan yardımların içeriği, görselleri vb. birçok konuda fikir sahibi olabiliyorlar.
image
7- Google Scholar
2004 yılından bu yana, Google tarafından kullanıcılara sunulan uygulama, yalnızca akademik makaleler, konularda arama yapılabilmesini sağlayan arama motoru olarak hizmet veriyor.
Kullanıcıların Googlescholar adresinden ücretsiz olarak kullanabildiği uygulamanın, akademik düzeyde bilgi almak isteyenlerin başvurabileceği en önemli yer olarak gözüküyor.
image
8- Build With Chrome
Google-Lego işbirliğinde kullanıcılara sağlanan uygulama, dünya üzerindeki herhangi bir noktaya yapılar inşa edilmesini konu alıyor. Nasıl mı? Deneyimlemek için, sözü fazla uzatmadan ilgili siteye gitmenizi öneririz.
image

10 yıllık tecrübe ile mutlu müşteriler.

Benzer paylaşımlar

Top magnifierarrow-down