Facebook'ta paylaşılan ''RESMİLEŞTİ DİKKAT'' içerikli paylaşım!

Yazar: Ömer LAYIK tarih: 08/03/2016
Başbakanlık ve MİT içeren safsata! İP ADRESİ NEDİR? Değerli ziyaretçilerimiz zaman zaman sizlere internet ve sosyal medya konusunda bilgiler veriyoruz. Son günlerde Facebook'ta sıkça görülen bir paylaşım var ''RESMİLEŞTİ DİKKAT'' başlığıyla içinde T.C. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü ve MİT içeren bir paylaşım elden ele tüm profillerde yerini aldı. Böyle şeyler gerçeği yansıtmamaktadır. Bir […]

Başbakanlık ve MİT içeren safsata! İP ADRESİ NEDİR?
Değerli ziyaretçilerimiz zaman zaman sizlere internet ve sosyal medya konusunda bilgiler veriyoruz. Son günlerde Facebook'ta sıkça görülen bir paylaşım var ''RESMİLEŞTİ DİKKAT'' başlığıyla içinde T.C. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü ve MİT içeren bir paylaşım elden ele tüm profillerde yerini aldı. Böyle şeyler gerçeği yansıtmamaktadır. Bir kişi sadece sosyal medya sitelerine yazdığı bir bilgilendirmeyle ne suçtan kurtulur, ne de suçsuzken suçlanır. İşte sizler için hazırladığımız haberin detaylar..facebookta_paylasilan_resmilesti_dikkat_icerikli_paylasim_basbakanlik_ve_mit_iceren_safsata_ip_adresi_nedir_h9217
Değerli ziyaretçilerimiz zaman zaman sizlere internet ve sosyal medya konusunda bilgiler veriyoruz. Son günlerde Facebook'ta sıkça görülen bir paylaşım var ''RESMİLEŞTİ DİKKAT'' başlığıyla içinde T.C. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü ve MİT içeren bir paylaşım elden ele tüm profillerde yerini aldı. Böyle şeyler gerçeği yansıtmamaktadır. Bir kişi sadece sosyal medya sitelerine yazdığı bir bilgilendirmeyle ne suçtan kurtulur, ne de suçsuzken suçlanır. Çünkü teknoloji çağında yaşıyoruz, kullanılan her bilgisarın ip numarası var. Bu ipler sayesinde kişilerin tüm izleri sürülebilir ve internette yapılan işlemler ortaya çıkarılabilir. Yani bir kişi sosyal medyadan terör propagandası veya dolandırcılık gibi bir işlem yaptıysa bu kişi bugünki teknolojiyle çok kısa sürede tespit edilip yakalanabilir. Aynı şekilde bir suç işlememiş kişide herhangi bir iftiraya maruz kalmışsa çok kolay bir şekilde aklanabilir. Zaman zaman sosyal medya sitelerinde özellikle Facebook adıyla facebook.com'da yayın yapan sitede böyle paylaşımlar tüm profillerde yer almaktadır. Sazan.avi denilen ve bazı kişilerin insanları tabiri caizse tongaya düşürmek ve monitör arkasından kıss kıss gülmek için yaptığı işlerdir. Yani alakanız olmayan bir paylaşımla ne hayatınız kurtulur ne de kararır..
Bu bilgilerden sonra yanlış anlaşılmayada mahal bırakmayalım dhatv.tv olarak detaya inelim. Sosyal medyada yaptığınız bir şey suç değildir demiyoruz. Profilinizde yer alan kopyala-yapıştır bir içerik sizi kurtarmaz diyoruz. Örnek ile açıklayalım: Bir kişi sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ya da herhangi bir sade vatandaşa hakaret, küfür vb. bir paylaşımda bulundu. Bu tespit edildiği anda kişi kanunlarda ceza hukukumuzda yer alan cezaya çaptırılır. Böyle kişilerin tespit edilmesi çok kolaydır ve internette yapılan bir paylaşım, eylem kaybolmaz. Siz böyle suç içeren herhangi bir işlem yapmadıysanız ''RESMİLEŞTİ DİKKAT'' içerikli saçma yazıalr paylaşmanıza gerek kalmaz. Çünkü suçlu çok kolay tespit edildiği gibi suçsuzlarda çok kolay tespit edilir ve böyle paylaşımlar bir şey ifade etmez. Eğer şöyle bir tedirginliğiniz varsa birisi benim adıma sahte hesap açıp adıma yasal olmayan işlemler yaparsa ne olacak? bu durumda yukarıda bahsettiğimiz ip olayı devreye girer ve adım adım kim olduğu tespit edilir, size de hiç bir şey olmaz. Ayrıca siz böyle kişileri tespit ederseniz Facebook destek, iletişim vs. kısmından durumu belirtip adınıza açılan sahte hesapları kapattırabilirsiniz.
İŞTE FACEBOOK'TA DOLAŞAN ''RESMİLEŞTİ DİKKAT'' İSİMLİ O PAYLAŞIM
RESMILEŞTI DİKKAT!!!
T.C. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 16.02.2016 tarih ve 69471265-010-06/1955 sayılı Milli Güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkındaki Genelge (2016/4) Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Ayrıca MİT Müsteşarlığı Sosyal Ağ Bildirgesi doğrultusunda Facebook'un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim.
NOT: PAYLASMAYIN DUVARINIZA YAPISTIRIN.
8 MART 2016 (KULLANICILAR BU TARİHİ SÜREKLİ GÜNCELLİYOR)
facebook-paylasim
IP Adresim Nedir?
Internet'te her bilgisayarın bir IP (Internet Protokol) adresi vardır. Bir IP adresi, noktalarla ayrılan dört rakamdan oluşur; Bir bilgisayarın IP adresi varsa, Internet üzerindeki tüm bilgisayarlar bu adresi kolayca bulur. Yani bir sitenin IP adresini biliyorsanız, Web tarayıcınıza bu adresi yazarak da bağlanabilirsiniz. Ancak bu rakamları akılda tutmak zor olduğundan her bir IP adresine karşılık gelen alan adları verilmiştir. Çoğu Internet Servis Sağlayıcılarda bulunan özel sunucu bilgisayarlardan (Alan Adı Sunucuları - Domain Name Server- DNS) oluşan bir ağ, hangi alan adının hangi İP adresine karşılık geldiği bilgisini tutar ve kullanıcıları doğru adreslere yönlendirir. Internet'te trafiğin işlemesi bu IP adreslerine bağlıdır. Böylece hiçbir karışıklık olmaz.
Siz de Internet'e bağlandığınızda bilgisayarınıza bir IP adresi atanıyor. Ancak çoğu kullanıcının İP adresi dinamiktir, yani servis sağlayıcınızda o an boş bulunan bir IP adresi atanır. Bu yüzden her bağlantıda IP adresinizin son numarası değişir.
Bazı IP adresleri sabittir (static ip), yani IP adresleri hiç değişmez. Türk Telekom yakın bir geçimişte isteyen ADSL kullanıcılarına sabit ip adresi hizmeti vermeye başlamıştır.
IP adresi (İngilizce: Internet Protocol Address), interneti ya da TCP/IP protokolünü kullanan diğer paket anahtarlamalı ağlara bağlı cihazların, ağ üzerinden birbirleri ile veri alışverişi yapmak için kullandıkları adres.
İnternet'e bağlanan her bilgisayara, İnternet Servis Sağlayıcısı tarafından bir IP adresi atanır ve internetteki diğer bilgisayarlar bu bilgisayara verilen bu adres ile ulaşırlar. IP adresine sahip iki farklı cihaz aynı ağda olmasa dahi, yönlendiriciler vasıtası ile birbirleri ile iletişim kurabilirler.
IP adresleri şu anda yaygın kullanımda olan IPv4 için 32 bit boyunda olup, noktalarla ayrılmış 4 adet 8 bitlik sayıyla gösterilir. Örneğin: 192.168.10.5
Bir internet sayfası sunucusuna IP adresi yazarak da bağlanılabilir. Ancak bu rakamları yazmak pratik olmadığından IP adresine karşılık gelen bir alan adı sistemi kullanılmaktadır. İnternet servis sağlayıcıları'nda da bulunan Alan Adı Sunucuları'ndan (DNS -Domain Name System) oluşan hiyerarşik bir sistem, hangi alan adının hangi IP adresine karşılık geldiği bilgisini eşler ve kullanıcıları doğru adreslere yönlendirir.
Dinamik ve statik adresler
İnternete bağlanan kullanıcının dış dünyaya bağlantı sağladığı gerçek IP adresi çoğu zaman dinamiktir. Kullanıcının hizmet aldığı internet servis sağlayıcı, kullanıcıya o an boşta bulunan bir IP adresini verir. Bu yüzden internete her bağlantı yapıldığı zaman kullanıcıların dış dünyaya açıldıkları gerçek IP adresi değişebilmektedir.
Statik IP adresleri olan bilgisayarların adresleri değişmez. Sunucu görevi gören bilgisayarlar için tercih edilir.
 
 

10 yıllık tecrübe ile mutlu müşteriler.

Benzer paylaşımlar

Top magnifierarrow-down